top

Hidravlična dvigala Tajfun LIV 

Podjetje Tajfun Liv je od leta 2012 vključeno v skupino Tajfun Group. Smo specializirano podjetje za proizvodnjo hidravličnih nakladalnih dvigal. Z lastnim razvojem in proizvodnjo smo postali pomemben proizvajalec opreme za manipulacijo s hlodovino in z odpadnimi surovinami. Štiridesetletne izkušnje pri razvoju in proizvodnji dvigal so naša prednost in jamstvo za zanesljive in kvalitetne izdelke, izdelane iz materialov znanih evropskih proizvajalcev.

Široka paleta dvigal z nosilnostjo od 50 do 260 kNm in dosegom do 14,8 m omogoča uporabnikom optimalen izbor glede na vrsto in zahteve dela. Močno olajšano in poenostavljeno delo, fleksibilnost pri različnih opravilih ter velika učinkovitost in vzdržljivost celotne opreme so samo nekatere od ugodnosti, ki jih prinaša investicija v dvigala TAJFUN LIV.

Izkušeni in usposobljeni sodelavci v razvoju, tehnologiji in proizvodnji zagotavljajo kakovostne proizvode, ki omogočajo gospodarno in varno delo v vseh okoljih. Naša strategija je proizvajati in tržiti zanesljiva, uporabnikom in okolju prijazna dvigala z najboljšimi tehničnimi lastnostmi.

Standard SIST EN 12999 ločuje gozdarska dvigala od ostalih dvigal. Gozdarska dvigala so namenjena izključno za manipulacijo lesa z uporabo grabeža. Dvigala za manipulacijo s sekundarnimi surovinami, poznana tudi kot »odpadaška dvigala«, so zaradi varnosti pri delu opremljena z zavornimi ventili in s stabilnim sistemom nove generacije.
Obračanje dvigala v krogu za več kot 420° omogoča učinkovito in nemoteno delo. Standardno vgrajeni upravljalni ventili priznanih proizvajalcev omogočajo mehko, precizno in hkrati hitro upravljanje brez sunkov pri pretovarjanju. V okviru dodatne opreme si lahko izberete različne pripomočke za lažje in varnejše delo: kabino in proporcionalno elektro-hidravlično upravljanje, zaščitno zložljivo streho, ogrevan sedež, daljinsko radijsko upravljanje, oporo za dolgi les, kavelj za pritrditev grabeža, LED luči, sistem za obračanje stabilizatorjev za 45° ali 180°, itd..

Razvili smo linijo dvigal s standardizirano opremo optiLINE. Linija dvigal optiLINE ima vse, kar je potrebno za udobno in učinkovito nakladanje, razkladanje in prevoz hlodovine v težkih delovnih pogojih. OptiLINE pomeni  odlično razmerje med ceno ter  kvaliteto in opremljenostjo dvigala.  Linijo optiLINE odlikujejo naslednje lastnosti:

 • Odlične dvižne sposobnosti
 • Ergonomsko in prijetno upravljanje z dvema ročicama in dvema  pedaloma
 • Ergonomski in udoben sedež z odličnim pregledom na delovno območje
 • Hidravlični izteg stabilizatorjev s sedeža
 • Dvotočni hidravlični sistem
 • Dvižni cilinder je s kovinskim ohišjem zaščiten pred mehanskimi poškodbami
 • Stabilizatorske noge so med transportom shranjene v položaj pod kotom 45 o.
 • LED luči na nihajni  roki so montirane v kovinskem ohišju in zaščitene pred mehanskimi poškodbami
 • Grabež je robusten, izdelan iz najkvalitetnejšega švedskega jekla,njegove premišljene geometrijske lastnosti pa zagotavljajo enostavno in natančno prijemanje hlodovine
 • Kvaliteten rotator z neskončnim obračanjem zagotavlja prijetno in učinkovito delo

  

OptiLINE dvigala so izdelana iz najboljših materialov in komponent. Tehnične rešitve omogočajo dolgo življenjsko dobo v najtežjih delovnih pogojih:

 • Izdelana so iz najboljšega švedskega jekla, ki odlično prenaša tresljaje in zdrži težke delovne pogoje
 • Jekleni odlitek spodnjega dela stebra zagotavlja izredno visoko stopnjo stabilnosti 
 • Bronaste puše z mazalnimi kanali so najvišje kvalitete
 • Obračalni sistem z dvema zobatima letvama je potopljen v oljno kopel, kar omogoča mehko in precizno obračanje iz zmanjšuje obrabo mehanizma

 

Predstavljamo vam linijo optiLINE dvigal.

Tajfun LIV dvigala vredna zaupanja!