top

GOZDARSKO INFORMACIJSKI SISTEM TajGO MX

Združili smo moč narave in znanje izkušenih programerjev ter razvili inovativen gozdarsko informacijski sistem TajGO MX (metrix) - mobilni sistem za merjenje lesnih sortimentov. V setu TajGO MX je elektronska digitalna premerka Bob800, MX Mobile in dodatna oprema kot sta držalo za mobilni telefon in tiskalnik. Z enostavno uporabo premerke Bob800 in MX Mobile omogočamo našemu uporabniku hitro in natančno izmero lesnih sortimentov: Stoječa drevesa, hlodovino ter deske.


Prednost našega sistema je takojšnja obdelava podatkov preko mobilne aplikacije in izpis na prenosnem tiskalniku. Poleg omenjenega je možno podatke hitro in enostavno izvoziti tudi v elektronsko obliko ter jih nato posredujeti preko dropbox-a, emaila, ali pa jih enostavno sinhronizirati z vašim obstoječim sistemom preko internetne povezave (mobilni prenos podatkov, WiFi,...).

Elektronska digitalna premerka

Gozdarska elektronska premerka je namenjena profesionalni rabi v gozdarstvu in lesni industriji. Zaradi visoke mehanične zaščite IP67, lahko meritve opravite v različnih vremenskih pogojih (sonce, sneg, dež). Premerko sestavljajo mehanska skala izdelana iz kakovostnega, posebno obdelanega aluminija, komfortni in ergonomski ročaji, v enemu izmed njih pa je v tesno zaprtem delu postavljena elektronika in dva zelo lahko kraka, ki jih po želji lahko tudi menjate.

Elektronika v premerki omogoča odčitavanje premera direktno v elektronsko obliko. Vsebuje ogromno funkcionalnosti, ki olajšajo merjenje gozdno lesnih sortimentov. Torej, z enostavnim pritiskom na gumb na premerki, se vam izmerjeni premer odčita in shrani v digitalni obliki, katerega pa lahko nadaljno urejate in po želji natisnete na prenosnem tiskalniku.

Namen uporabe:

 • merjenje premera prostostoječih dreves
 • merjenje premera in dolžine hlodovine
 • merjenje premera, dolžine in debeline desk

Tehnični podatki
Merilno območje 800 mm
Dimenzija 1013 x 585 x 39 mm
Teža 1250 g
Točnost meritve (mehanska) ±1 mm
Točnost meritve (elektronska) ±1 mm
Način merjenja Elektronsko - brezžično
Temperaturno območje uporabe min. -40°; max. +60°C

Programska oprema MX

Je programska oprema za mobilne naprave (telefone, dlančnike, tablične računalnike...), ki ob merjenju gozdno lesnih sortimentov (hlodov, stoječih dreves in desk) z gozdarsko premerko, omogoča odčitavanje, beleženje in urejanje pridobljenih podatkov. Namenjena je posameznim lastnikom gozdov, lastnikom manjših žag in tudi profesionalnim uporabnikom - gozdarjem ali lesnim predelovalcem. MX Mobile brezžično komunicira z dodatnimi napravami, ki so potrebne za nemoteno delo v gozdu (elektronska premerka Bob800, prenosni tiskalniki,…).

Sodobna in inovativna programska oprema, za operacijski sistem Android.

Vsi podatki so lahko prilagojeni vsakemu uporabniku posebej. Podatki, ki jih z merjenjem lahko pridobimo oz. dodatno vnesemo so:

 • premer,
 • dolžina,
 • drevesna vrsta,
 • kvaliteta lesa,
 • odbitek lubja,
 • podatki o kupcu,
 • podatki o lastniku,
 • črtne kode - Sledenje lesa s pomočjo črtnih kod (BARKODA ali RFID),
 • po meri (odvisno od želj naročnika).

Obdelani podatki se lahko izmenjujejo preko centralnih informacijskih sistemov.

Programska oprema je prilagojena potrebam stranke.

TAJFUN 50 years
Tajfun World Summit program
Tajfun Facebook Live
Tajfun World Summit